reviews

Ik ben heel blij met Henriëtte’s lessen.  Mijn rugklachten zijn zo goed als verdwenen. Henriëtte heeft inzicht en een diepe kennis van Pilates. Heel fijn dat ze ook fysiotherapeut (geweest) is; ze kon bij mij gelijk al zien wat er aan de hand was. Mijn ervaring is tot nu toe heel positief.

Majella

jarenlang deelnemer

Het is alweer 3 jaar geleden dat ik bij Henriëtte terecht ben gekomen en haar Pilates-lessen volg. Ik kwam binnen met een arm die ik nog amper kon bewegen met dito nek. Waarschijnlijk was er meer uit vorm betreffende mijn lichaam, maar daar had ik geen last van (dacht ik toen). Ik weet zelf niet hoe krom ik liep, maar al in de beginlessen hebben medecursisten mijn houding zien veranderen. Alsof Henriëtte me recht uit de klei trok. Vanaf dat moment loop ik recht, ook met hakken aan, ondanks mijn 1.83m. Ik kwam erachter dat mijn lengte niet korter zou worden door met mijn neus al lopend de grond te raken. Daar komt bij dat ik nooit meer last heb van nekklachten, want mijn schouders reiken niet langer tot aan mijn oren.

Henriëtte heeft me bewust gemaakt van mijn lichaam, mijn houding en mijn spieren. Er zijn oefeningen waarbij ik met spieren kennis heb gemaakt, waarvan ik het bestaan niet eens wist. Dankzij Henriëtte en haar Pilates-lessen loop ik over 50 jaar nog kaarsrecht en hoef ik niet op marktplaats te zoeken naar een rollator! Henriëtte, dank je wel voor je goede, deskundige en professionele lessen! TOP!

Petra Veldkamp

jarenlang deelnemer

Door de verfrissende, constructieve, positieve en professionele wijze waarop Henriëtte Pilates-les geeft, ben ik enorm vooruitgegaan in het zelf leren corrigeren van een verkeerde houding en het soepel houden van mijn lichaam. Henriëtte legt continu de nadruk op wat je kunt en niet op wat je (nog) niet kunt, waardoor je gestimuleerd wordt om de lat steeds iets te verleggen. Dit heeft mij onder andere heel erg goed geholpen tijdens een revalidatieproces.

Pauline, 53 jaar

5 jaar deelnemer, office manager

De lessen van Henriëtte worden door haar met veel kennis en de nodige dosis humor gegeven. Op een prettige wijze word je door haar aangemoedigd aan je houding te werken aan de hand van een rijke variatie aan oefeningen. Vrijwel dagelijks merk ik dat ik bepaalde oefeningen tijdens mijn werk en sport ook probeer toe te passen.

Paola

2 jaar deelnemer